A Közösségi Facilitátor képzés facilitátorai

Vágvölgyi Gusztáv (Pabló) - Inspri-ráció Egyesület

szervezet-, és közösségfejlesztő, coach, tréner, facilitátor

A program szakmai vezetője, a táborban csoportvezetőként, majd a képzési folyamatban trénerként és coachként fogok közreműködni.

Személyes küldetésemnek érzem, hogy segítsem azokat akik közösségben szeretnének élni, akik abból szeretnének megélni, ami a természetük szerinti nekik való, amiben boldogok tudnak lenni, miközben társadalmi jót is teremtenek.

Van egy álmom, hogy a közösségi vállalkozások a közösségi alapú gazdaságfejlesztés legfontosabb intézményei lesznek, és ezen az úton egy emberhez méltóbb, fenntarthatóbb társadalomhoz érünk el.

Szép Éva - Inspri-ráció Egyesület

tréner, facilitátor, közösségi vállalkozásfejlesztő, coach

A program egyik szakmai megvalósítója, a táborban vezetőként, majd a képzési folyamatban trénerként és coachként fogok közreműködni.

Nagyon érdekelnek a közösségekben zajló dinamikák. Igyekszem megmutatni az ezek mögött rejlő törvényszerűségeket azért, hogy a közösségek tagjai ezt a tudást maguk és a közösségek fejlődésére tudják fordítani. Pragmatikus vagyok, az elméleteket gyakorlatba fordítom. A rendszerek által nyújtott kereteket nekem biztonságot adnak. A problémákat a rendszerek hiányosságában keresem. 

Hitvallásom: Hiszek abban, hogy ha az emberek megtanulnak valódi közösségeket teremteni, ezekkel a közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni.

Kármán Erika - Szatyor Egyesület

tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő szupervízor

A projekt menedzsment feladataiért leszek felelős, de emellett a szakmai megvalósításban is részt veszek, elsősorban képzőként. 

A közösségekben az emberi kapcsolódások, 'egymásra hatások' érdekelnek a legjobban és a közösségek/szervezetek 'figyelemhiánya' erre a területre. Illetve a vezetői szerepek újraértelmezése jelenti számomra az áttörést egy szervezet önismeretében. Magam is kipróbáltam különféle szerepeket szervezeteknél, közösségekbe s igyekszem a munkámba ezen területen szerzett tapasztalatokat, tanulságokat beépíteni. Én egy teremtő ember vagyok, a dolgok elindításába, a kenyér összetevőinek megtalálásába, összeérlelésébe és kisütésébe tudom az energiámat leghatékonyabban beletenni. Aztán keresem a következő 'sütni valót'. 

Hitvallásom: Hiszem és tapasztalom, hogy amibe energiát teszünk, az előbb, vagy utóbb, még nehézségek árán is, de működni fog. A közösségek jelentik a jövő fenntartható létformáját, ezért ebbe a legfontosabb az energiánkat beletenni.

 

A Közösségi Facilitátor képzés társ facilitátorai

Szegi Aranka - KOMPAKT SLOVAKIA

 

Szegi Aranka vagyok, agrármérnök. Tanulmányaim során kialakult bennem az a nézet, hogy a legjobb irány a fenntarthatóság. Mióta gyermekeim születtek, még inkább érzem ennek a fontosságát. Szeretném, ha nekik már mindennapi lenne, ami nekünk még nehéz munka, rengeteg odafigyelés. Ilyen a hulladékkezelés, a környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás. Célom fiatal és szép korú segítése, miközben mintegy láthatatlanul kialakuló közösség létrehozása a közös elvek mentén.

Rónaháty Zsófi

környezetmérnök, közösségi facilitátor, habilitációs kutyakiképző

Co-facilitátorként leszek jelen a képzésen. Hozzám fordulhattok bármikor, bármilyen ügyes bajos dolgaitokkal!

Néhány éve magam is járom a közösségépítés rögös útját. Legfőképp a környezetvédelem, természetvédelem, illetve a hálózatosodás területén tevékenykedem. Párhuzamosan végzem a PDC (permakultúra) képzést is. Vallom, hogy az ember is a természet része, s mint olyan, a természet törvényszerűségei rá is vonatkoznak, még ha ezt el is felejti néha. Napjainkban ez a tény hosszabb ideje feledésbe merült. Látva a világban zajló folyamatokat egyetlen megoldást látok, a tömeges szemléletváltást. Ennek a hogyanja pedig a közösségépítés. Rendkívül izgalmas ez a folyamat, jól meggyúrja az embert, s mint a Macskafogóban a cicákat a kutya, úgy alakítja alkalmassá az együttműködésre. A mai kor nem tűr több halogatást, ki kell izzadnunk magunkból a működő kisközösségeket. Örülök, hogy segítségetekre lehetek ezen az úton! Ahogy egykori edzőm mondá: Jó lesz! :)

Zimmermann Dániel 

ökológus, közösségszervező

Több éven keresztül önkénteskedtem együtt élő közösségekben Magyarországon és Európa szerte, 2010-es megalakulása óta pedig a Nyimi Öko Közösség tagja és egyik facilitátora vagyok. Személyes utam az ökológus diplomától a mentálhigiénés képzésig vitt.

A lelkünknek a közösségi lét a természetes, nem pedig az egyedüllét. Ehhez viszont sok olyan készséget kell újratanulnunk, amit már-már elfelejtettünk. Hiszem, hogy a közösségi lét megtapasztalása és megtanulása gazdagító és gyógyító élmény mindenkinek.