Projekteredmények

A „Közösségi facilitátorok - a magányos útkereséstől a közösségi vállalkozásig” projekt képzési folyamata mellett olyan termékeket is kidolgozott, amelyek egyrészt a képzési alkalmak tapasztalatait is magukban hordozzák, illetve, amiket a közösségfejlesztés iránt érdeklődők (de akik a képzési folyamatban nem vettek részt) is széles körben alkalmazni tudják.

Közösségi Permakultúra - tervező kártya

A közösségi permakultúra tervező kártya a permakultúra egy újszerű megközelítésén alapul. A permakultúra elterjedtebb megközelítése az élő ökoszisztémák, sok esetben körforgásos ökoszisztémán alapuló kertek tervezését és fenntartását írja le. Ugyanakkor ez a tervező rendszer éppolyan hatékonyan használható induló közösségek , akár projektek tervezéséhez, mint egy permakultúrás kert megtervezéséhez.

Közösségi vállalkozás látogatások

A legjobb inspiráció az, ha jó gyakorlatokat, konkrét történeteket ismerünk meg. Négy közösségi vállalkozást látogattunk meg projektünk során, azzal céllal, hogy közelebb hozzuk, bemutassunk ennek a közösségi szemlélet mentén szerveződő üzleti modellnek egy-egy jó példáját. Az online tanulmányutunk során Szerbiában, Szlovákiában és Magyarországon működő közösségi vállalkozásokat látogattunk meg és a látogatásokból podcast sorozatot készítettünk. Hallgasd meg a történetüket és inspirálódj!

Tudástérkép

A Tudástérkép egy térkép-szerű tudástár, ami egy átfogó, több éves közösségfejlesztői tapasztalatot foglal magába.  Ez egy innovatív online tanulási eszköz melynek fókusza a közösségi vállalkozás (és az ahhoz vezető útvonal). A térkép segítségével egyrészt megszerezhető a közösségi facilitátor szerep betöltéséhez szükséges tudás,  másrészt a közösségi vállalkozásoknak nyújt segítséget abban, hogy az együttműködésük szervezettségi szintjét hogyan lehet elmozdítania közösségi minőség irányába.

Projektbemutató videók

2023. november 11-én projektbemutató eseményt szerveztünk Budapesten a MEMO házban. Az eseményen lehetőség volt online jelenlétre és a személyes találkozásra is. Gondolatébresztő előadások, kerekasztal beszélgetések, képzés “ízelítők”, a projekt hatására indult közösségi vállalkozások bemutatkozója, projekteredmények kipróbálása, tapasztalatok őszinte megosztása, szakmai és kapcsolódó beszélgetések keretében összegeztük a két éves projekt tapasztalatait. Az eseményen készült videókat itt nézheted vissza.