Partnerek

Szatyor Egyesület 

A Szatyor Egyesület 4 éves informális bevásárlóközösségi let után alakult formális civil szervezetté 2011-ben, azzal a céllal, hogy elősegítse a környezettudatos szemléletet és alternatív vásárlási lehetőséget adjon tagjai számára. A Szatyorbolttal közösen egy társadalmi vállalkozást alkotunk, aminek a fenntartható életformához szükséges gyakorlati megoldásokat kínáljuk és elméleti megközelítéseket építjük be mindennapi működésünkbe. 

Budapesti és etyeki helyszíneken működünk, így egyben városi és vidéki környezetben van lehetőségünk közösségi kezdeményezéseket megvalósítani. Az etyeki öKOMÁk környezettudatos értékek mentén szerveződő helyi közösség ad gyakorlati terepet a közösségi működés megtapasztalására.  Működésünk fontos része az önkéntesekkel való közös munka, illetve az interkulturális tanulás, ezért az Európai Szolidaritási Testület önkéntes programjának keretében nemzetközi önkéntesek is fogadunk, akik mindig egy izgalmas színt hoznak a közösségünk, szervezetünk életébe. Etyeken a közösségi házunkban egy permakultúra alapelvek mentén kialakított inspiráló kertet hoztunk létre, mert hiszünk abban, hogy a környezettudatos gondolkodás a kertben/balkonon kezdődik.

www.szatyoregyesulet.hu, www.szatyorgoesabroad.org

Kármán Erika

 

tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő szupervízor

 

A projekt menedzsment feladataiért leszek felelős, de emellett a szakmai megvalósításban is részt veszek, elsősorban képzőként. 

A közösségekben az emberi kapcsolódások, 'egymásra hatások' érdekelnek a legjobban és a közösségek/szervezetek 'figyelemhiánya' erre a területre. Illetve a vezetői szerepek újraértelmezése jelenti számomra az áttörést egy szervezet önismeretében. Magam is kipróbáltam különféle szerepeket szervezeteknél, közösségekbe s igyekszem a munkámba ezen területen szerzett tapasztalatokat, tanulságokat beépíteni. Én egy teremtő ember vagyok, a dolgok elindításában, a kenyér összetevőinek megtalálásában, összeérlelésébe és kisütésébe tudom az energiámat leghatékonyabban beletenni. Aztán keresem a következő 'sütni valót'. 

hitvallásom: Hiszem és tapasztalom, hogy amibe energiát teszünk, az előbb, vagy utóbb, még nehézségek árán is, de működni fog. A közösségek jelentik a jövő fenntartható létformáját, ezért ebbe a legfontosabb az energiánkat beletenni.