Partnerek

Inspi-Ráció Egyesület 

Az Inspi-Ráció Egyesület 2002-ben alakult, jogi forma szerint civil szervezet, szervezeti modell szerint közösségi vállalkozás. Legfontosabb célunk a helyi, alulról szerveződő közösségek, és ezek hálózatainak segítése, fejlesztése annak érdekében, hogy egy önszerveződő, tudatos, érdekeit érvényesíteni tudó, együttműködő társadalom alakuljon ki. Működésünkben nagyon erős a közösségi minőségre való törekvés. Ezért folyamatosan vizsgáljuk magunkat, az együttműködésünket, egyre mélyebbre megyünk a szervezetünk és egymás személyes értékelésében. Ezzel, és a több száz szervezettel, közösséggel való munkánk során nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk a közösségek működéséről. Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetünk az egyének fejlesztésére annak érdekében, hogy közösségben jól tudjanak működni, annak működését elő tudják segíteni.

www.inspi-racio.hu, www.kozossegivallalkozas.hu

Inspi-ráció Egyesület szervezeti oldala

Közösségi vállalkozás oldal

Szép Éva

 

tréner, facilitátor, közösségi vállalkozás fejlesztő, coach

 

A program egyik szakmai megvalósítója, a táborban vezetőként, majd a képzési folyamatban trénerként és coachként fogok közreműködni.

Nagyon érdekelnek a közösségekben zajló dinamikák. Igyekszem megmutatni az ezek mögött rejlő törvényszerűségeket azért, hogy a közösségek tagjai ezt a tudást maguk és a közösségek fejlődésére tudják fordítani. Pragmatikus vagyok, az elméleteket gyakorlatba fordítom. A rendszerek által nyújtott kereteket nekem biztonságot adnak. A problémákat a rendszerek hiányosságában keresem. 

Hitvallásom: Hiszek abban, hogy ha az emberek megtanulnak valódi közösségeket teremteni, ezekkel a közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni.

Vágvölgyi Gusztáv

 

szervezet-, és közösségfejlesztő, coach, tréner, facilitátor

 

A program szakmai vezetője, a táborban csoportvezetőként, majd a képzési folyamatban trénerként és coachként fogok közreműködni.

Személyes küldetésemnek érzem, hogy segítsem azokat akik közösségben szeretnének élni, akik abból szeretnének megélni, ami a természetük szerinti nekik való, amiben boldogok tudnak lenni, miközben társadalmi jót is teremtenek.

Van egy álmom, hogy a közösségi vállalkozások a közösségi alapú gazdaságfejlesztés legfontosabb intézményei lesznek, és ezen az úton egy emberhez méltóbb, fenntarthatóbb társadalomhoz érünk el.