Aktuális Események

Folytatás következik!

 

A Közösségi Facilitátorok - magányos útkeresésétől a közösségi vállalkozásig 2 éves stratégiai partnerségünk 2023 végével lezárult. A folyamatban olyan energiák, kapcsolódások, további fejlődásre való igény jelent meg, hogy mind a projektpartnerek, mind a résztvevők azon ötleteltünk, hogy milyen keretek között tudunk együttműködni, tovább mélyülni a közösségfejlesztés, vezetés és önismeret útján. És láss csodást, 2024 tavaszára meg is érkezett a folytatás a Kisebbségek Közösségben című projekt keretében. Erre az izgalmas folyamatra várjuk már a korábbi projektben résztvevők és újonnan belépők jelentkezését. 


A magányos útkereséstől a közösségi vállalkozásig - Projektbemutató

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy sokan követtétek a “A magányos útkereséstől a közösségi vállalkozásig” - projektünket. Sokan személyesen vagy online kapcsolódtak a 2023 novemberi projektbemutató eseményhez. Az ott elhangzott ígéretünkhöz híven összeszedtünk minden olyan információt, ami a további tudásmegosztáshoz, illetve kapcsolódáshoz szükséges lehet.


Bízunk benne, hogy ez a találkozás csak a kezdete volt egy hosszabb távú együttműködésnek, ami lehet, hogy egy képzésen való részvétellel, egy visszajelzéssel, vagy más kapcsolódási formával tud folytatódni.


A honlapra feltöltöttük azokat az előadásokat, projektbemutatókat, amiket a projektbemutató napon elhangzottak. Így, aki szeretné visszanézni, mert nem tudott ott lenni velünk, vagy csak a délelőtti részt követte online, utólag is megnézheti ezeket a részeket.

A magányos útkereséstől a közösségi vállalkozásig - Projektbemutató

Személyes és online projektbemutató esemény

2023. november 11. (szombat) -MEMO Ház, 1077 Budapest, Wesselényi u. 73.

 

Kíváncsi vagy mi minden történt velünk az elmúlt két évben? 

Regisztrálj Projketbemutató rendezvényünkre és ismerd meg történetünk “A magányos  útkereséstől a közösségi vállalkozásig”! 

Gondolatébresztő előadások, kerekasztal beszélgetések, képzés “ízelítők”, a projekt hatására indult közösségi vállalkozások bemutatkozója, projekteredmények kipróbálása, tapasztalatok őszinte megosztása, szakmai és kapcsolódó beszélgetések várnak.

További információ és regisztráció>>


Közösségi facilitátor képzés

6 napos alkalom személyes részvétellel

2023. július 22. (szombat) - 27. (csütörtök) - Máriahalom Biofalu

Ezen az alkalmon az online folyamat során megszerzett ismeretekre és a terepgyakorlat tapasztalataira építünk. Lehetőséget kaptok a facilitálás kipróbálására és a közösségekben gyakran felmerülő konfliktusok tisztázó folyamatainak megismerésére - támogató csoport folyamatokban. A résztvevő társaid visszajelzései mentén megtalálhatod saját facilitátori ‘énedet’, stílusodat, erősségeidet.  

A közösségalkotás három kulcsszereplője a stratégia vagy ügy-gazda, az operatív, vagy közösségi rendszer-gazda. A kettőt kiegyensúlyozó közösségi facilitátor az ember-gazda, aki az  összeszerető minőséget hozza. Mire ide elérünk a tanulási, önismereti folyamatban, már Te is tudni fogod, melyik szerep6minőség áll legközelebb a természetedhez. Bármelyik is lesz az, a közösség akkor lesz életképes, ha minden minőség megjelenik, a köztük lévő viszonyok, egymás kiegészítése és dinamikák szerves részei a közösségi folyamatoknak.

Bővebben a közösségi facilitátor képzésről


Mi fán terem a közösség - TreeMap Tábor 

7 napos alkalom személyes részvétellel

A Társadalmi Innovátor Program képzési folyamatának első eseménye a 7 napos 'Mi fán terem a közösség?' - TreeMap tábor,. 

Dátum: 2022. 07. 17-23 (érkezés 16-e estig, távozás 24-reggel)

Helyszín: Kishegyes, Szerbia, Kátai Farm

 

Az oldal a .. projekt keretében jött létre.