Szeretnél egy fenntarthatóbb, emberhez méltóbb világban élni?

A megélhetésedet olyan tevékenységből előteremteni, aminek látod az értelmét?

Mindezt olyan csapatban, akikkel jól érzed magad, sőt akár a közösséged is lehet?

Tehát nem csak dolgozni szeretnél, hanem boldogulni a szó nemes értelmében?

Akkor a közösségi vállalkozást neked találták ki!

 

Mi a közösségi vállalkozás?

 

A közösségi vállalkozás elsősorban valódi közösség. Az különbözteti meg a hozzá hasonló szerveződésektől (pl. társadalmi, szociális vállalkozások), hogy a benne dolgozók valódi közösségi minőségre törekednek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalkozási, társadalmi céljaikkal egyenrangú célként kezelik az önismeretben, tudatosságban és főleg az emberi együttműködésben való fejlődést.

A közösségi vállalkozás társadalmi vállalkozás is. Célja a helyi társadalom, a helyi közösség megerősítése, a társadalmi és a természeti tőke összekapcsolt fejlesztésén, gazdagításán keresztül.

A közösségi vállalkozás, vállalkozás is. Fontos eleme, hogy a közösség tagjai együtt teremtik elő a megélhetésükhöz szükséges erőforrásokat. Azonban a közösségi vállalkozásban a vállalkozást tágabban értjük, mint ahogy ma általában (jellemzően egy céget értenek rajta). A számunkra a vállalkozás olyan emberi szerveződési forma, amiben az emberek egy közös cél érdekében közösen vállalnak felelősséget és feladatot. Ennek a közös célnak fontos eleme, hogy a benne dolgozók számára részben vagy egészben biztosítja a megélhetést. Ebbe a meghatározásba tehát belefér minden társadalmi fenntarthatóságra törekvő közösségi kezdeményezés az informális együttműködésektől a civil szervezeteken át, egészen a céges formában működő vállalkozásokig. Egy lényeg van – a valódi közösségi minőségre törekvés!

A közösségi vállalkozásról bővebben

 

Egy közösségi vállalkozás “mese”

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer három fiatal, akik az iskoláik elvégzése után a munkahelyeiken azt tapasztalták, hogy az, amibe kerültek nem jó valóság, mert rossz emberi viszonyok között, haszontalan, sőt társadalmilag káros dolgokat csinálnak napi 8-12 órában. Elhatározták, hogy létrehozzák a saját valóságukat, azt a valóságot, amiben emberséges emberek lehetnek, miközben társadalmilag jó dolgokon dolgoznak. Ilyen munkából, boldog munkahelyen szerették volna a saját és családjuk megélhetését előteremteni. Ezért létrehozták a Valóságmanufaktúrát. …és ma már saját közösségi vállalkozásukat építik. Itt a vége, fuss el véle, és aki nem hiszi, járjon utána!

Ha neked sem tetszik az a valóság, amiben vagy, amibe belekényszerít a fogyasztói társadalom, akkor gyere, válj Te is közösségi vállalkozóvá.

 

A társadalmi innovátor programunk a közösségi vállalkozás vezetőinek képzési programja. Elsősorban az emberi folyamatok gazdáját, a közösség tagjainak integrálását végző belső facilitátori szerepet, azaz közösségi facilitátorokat képzünk. …..

 

A képzési programról bővebben!