A Közösségi Facilitátor képzés részletes leírása

 

A Közösségi Facilitátor képzésen az eddig megszerzett tapasztalatok, ismeretek szintézise történik meg egy gyakorlatorientált képzés során. 

A képzésen

  • megtanulhatod a közösség alkotáshoz szükséges kapcsolatteremtési problémák megoldását segítő készségeket
  • képessé válsz a közösségen belüli a közösségi minőséget fejlesztő kommunikáció szervezésére, facilitálására.
  • képes leszel eldönteni, hogy a természeted szerint melyik vezetői szerephez van nagyobb affinitásod, ezzel sikeresebb leszel a közösségben vállalt szerepedben.
  • 3 vezetői szerepre való felkészítés. A közösség alkotás három kulcsszerepe a stratégiai vezető (ügygazda), az operatív vezető(közösségi rendszer gazda) és a kettőt kiegyensúlyozó közösségi facilitátor (ember gazda) szerepet akkor képesek betölteni a közösség vezetői, ha minden kulcsszereplő képes a közösség viszonyok szintjén is dolgozni. Azaz a vezetésből származó emberi feszültségeket, konfliktusokat, az ebből származó demotiváltságot valós időben kezelni, és ezáltal a közösséget a közös célok megvalósítása érdekében motiválni tudják. Az ehhez szükséges attitűd, készség, ismeret, amit ebben a képzésben megszereznek.
  • eszközöket kapsz a közösség kommunikációjának szervezéséhez, rendszerfejlesztéséhez, a közösség együttműködését meghatározó emberi folyamatok, a konfliktusok tisztázáshoz szükséges csoportdinamikai, facilitátori, online facilitátori alapismeretekhez
  • képessé válsz arra,hogy közösségen belüli emberi együttműködést, kommunikációt facilitálj
  • megérted a jelentőségét az integráló közösségi vezetői szerepnek. Fel fogod ismerni, hogy a  valódi közösségek nem a mesterséges hierarchiára (a ma általános cég vezetési rendszer) alapozott, hanem a természetes hierarchiában megvalósuló vezetésre van szüksége.

A képzés 2023 júliusában kerül megvalósításra, Magyarországon. A pontos dátum és helyszín később kerül meghatározásra.